Line separator

Bemidji, first city on the Mississipi!

De ultieme college town! Vriendelijke inwoners en open voor nieuwe invloeden. Midden in de natuur en met echte winters. Bemidji is de ideale plek voor outdoor activiteiten en diverse watersporten. 

De winters zijn koud en prachtig. Elk jaar bevriest Lake Bemidji volledig. Niet voor niets is Bemidji ook een van de IJshockey en Curling hotspots in Amerika. Daarnaast zijn er enkele ski pistes bereikbaar binnen 30 minuten rijden!

Alles over Bemidji.

Bemidji (est. 1897) is vernoemd naar de Ojibwe Chief Shaynowishkung (bijnaam Bemidji) en heeft een centrale rol in de regio met meer dan 15000 inwoners in de "north woods" van Minnesota.

Warme droge zomers en echte winters van -30c komt regelmatig voor.

Gelegen tussen drie indianen reservaten – Leech Lake, Red Lake en White Earth- heeft Bemidji uitstekende transport links met de omgeving en de rest van Minnesota. Binnen een uur vliegen of 4 uur autorijden, ben je in de miljoenenstad Minneapolis. Daarnaast zijn de steden Fargo (North Dakota) en Duluth (Minnesota) binnen enkele uren te bereiken.   

Bemidji is ook het centrum van de "North Woods" legendes Paul Bunyan en Babe the Blue Ox. Beide standbeelden begroeten elke bezoeker (en student) die Bemidji bezoekt.  

Naast een uitgebreid winkel aanbod is er ook een ruime keuze aan restaurants in het centrum. Alles op loop- en fietsafstand van de campus van Bemidji State University. Naast de bekende fastfood ketens (veel meer keuze dan in NL), zijn er ook diverse small town restaurants en bars..

Kortom een 

Meer informatie over de faciliteiten van de stad en regio is o.a. te vinden via onze pagina met online links 

Outdoor en volop natuur.

Visit-Bemidji-Tagline-Blue.jpg
3235051+bemidji-state.jpg
5712_bemidji_state__beavers_-alternate-2